Pravila

UDALJENOSTI:

 • Plivanje: 1,9 km – 1 krug
 • Bicikl: 87 km – 4 kruga / 750m uspon, (2,5km + 82km + 2,5km)
 • Trčanje: 21 km – 4 kruga / 100m uspon

OSIGURANJE I DOZVOLE ZA SUDJELOVANJE

Sudjelovanje je otvoreno za sportaše bilo koje nacionalnosti, s licencom i bez nje, i starije od 18 godina.

Svaki sudionik koji pojedinačno sudjeluje u natjecanju čini to na vlastitu odgovornost i suglasan je da ima dovoljnu razinu sposobnosti da svaki segment završi u zadanom vremenskom ograničenju određenom od strane organizatora.

Preporučujemo svim sportašima da imaju policu putnog zdravstvenog osiguranja.

Tijekom procesa registracije, sudionici moraju pokazati svoju nacionalnu licencu za triatlon. U slučaju da je ne posjeduju, dužni su platiti dnevnu licencu.

VOŽNJA U ZAVJETRINI (DRAFTING)

Ovo je utrka u kojoj nije dozvoljena vožnja u zavjetrini (non drafting).

Utrka je regulirana prema službenim pravilima ITU-a: https://www.triathlon.org/uploads/docs/itusport_competition-rules_2019.pdf 

SUCI I MJERENJE VREMENA

Sudac kojeg odredi organizator utrke ima konačnu odluku o bilo kojoj nepravilnosti tijekom natjecanja. Mjerenje vremena bit će izvršeno putem elektroničkog sustava za mjerenje vremena.

PRIJAVA I UVJETI

Prijava je je prenosiva i podrazumijeva prihvaćanje ovih pravila. Cijene i uvjeti navedeni su u odjeljku za prijavu natjecatelja.

IDENTIFIKACIJA

U trenutku prezuzimanja startnog paketa svaki sudionik mora pokazati osobnu iskaznicu ili putovnicu kako bi potvrdio svoj identitet i valjanu triatlonsku licencu.

SIGURNOST I MEDICINSKA POMOĆ

Prostor utrke osiguravat će redarska služba i ograđenim prostorima moći će se pristupiti samo uz predočenje narukvice ili odgovarajuće akreditacije.

Medicinske služba organizaciju duž rute ima ovlasti ukloniti bilo kojeg sudionika iz medicinskih razloga. Svako vozilo od psoebne namjene, u skučaju opasnosti, a treba koristiti biciklističku rutu, naznačit će svoju prisutnost putem svjetlosnih i zvučnih signala. U svim slučajevima vozilo će imati prednost u odnosu na triatlonce, koji moraju ustupiti mjesto.

ŠTAFETE

Pravila ovog natjecanja su ista za svaki od sektora koji čine utrku, odnosno plivanje, biciklizam i trčanje.

Specifična pravila za štafete su:

 • Svaka štafeta sastoji se od plivača, biciklista i trkača
 • Svaki član tima će izmjenice nositi vremenski čip koji se nosi na gležnju – to će biti proslijeđeno od svakog člana tima po završetku njihove dionice
 • Štafete će imati određeno područje tranzicije odvojeno od pojedinačnih sudionika
 • Timovi mogu biti muški, ženski ili mješoviti

MOLBE I ŽALBE

Slijedeći pravila utrke, svaki sudionik ili trener bilo kojeg prijavljenog kluba može podnijeti zahtjev za privremenim rezultatima, nepravilnostima organizacije ili o sankcijama koje primjenjuju suci i dužnosnici.

Zahtjevi se moraju podnijeti u pisanom obliku i predati sucu s pologom od 50 €, a sudac će preispitati odluku.

U slučaju da žalba stigne do Odbora za žalbe, predsjednik odbora sastat će se s ostalim članovima i saslušati sve uključene strane i proučiti dokaze. Ako osoba koja podnosi žalbu ne može biti prisutna, njegovi se argumenti mogu ostaviti u pisanom obliku.

Nepoštivanje može umanjiti žalbu. Nakon što je saslušao sve moguće dokaze, odbor će se povući kako bi razmotrio svoju presudu koja je konačna i neopoziva. Prva odluka bit će priopćena usmeno, a zatim pismeno. U slučaju da Glavni sudac ili Povjerenstvo za žalbe odluči u korist žalitelja, puni iznos pologa će biti vraćen.

OTKAZIVANJE

U slučaju da vremenske nepogode ili okolnosti izvan naše kontrole spriječe održavanje događaja prema planiranom programu sa svim njegovim segmentima (plivanje, vožnja biciklom, trčanje), organizacija će izmijeniti događaj prema odluci suca.

Primjeri:

 • Otkaz plivanja zbog loših uvjeta na moru: događaj postaje duatlon
 • Otkazivanje dijela biciklističke manifestacije, zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta ili prirodne katastrofe: događaj postaje akvatlon
 • Otkazivanje biciklističke dionice i plivanje: događaj postaje utrka trčanja

Vremenska ograničenja:

 • Plivanje: 01:15 h
 • Bicikl: 5: 45h nakon starta utrke
 • Kraj: 08:00 h nakon starta utrke

Vremensko ograničenje će se primjenjivati bez obzira na uvjete. Nakon tog vremena, sudionik će biti izvan konkurencije i mora se kretati u skladu s prometnim pravilima.

ORGANIZATOR ZADRŽAVA PRAVO NA PROMJENU PRAVILNIKA S PRETHODNOM OBAVIJESTI NA STRANICAMA WWW.PORECTRIATLON.COM TE ZADRŽAVA PRAVO NA ODBIJANJE PRIJAVE POJEDINOG NATJECATELJA.

MMM-Logo-350x350

Moj život

Život je jednokratna pojava, ali ako živiš na pravi način, jednom je dovoljno.

Moj način

Vi postavljate granice. No one su samo u vašoj glavi. Pomaknite ih.

Moja trka

Život je težak, no postoje trenuci kada je sve baš onako kako treba.

Dobrodošli na
Poreč Triatlon